Sagt om The Tall Ships Races:

Sørlandets største folkefest

Seilskuter

Hvem kan delta?

The Races er åpen for alle fartøyer som har en vannlinje på mer enn 9,14 meter forutsatt at minst 50 % av mannskapet har en alder mellom 15 og 25 år og at fartøyet tilfredsstiller Sail Training International’s sikkerhetskrav. Personer under 15 år er tillatt ombord når skuta seiler. Ellers stilles det ikke noen krav til dem skal delta på seilaser, verken med hensyn til kunnskaper, erfaringer eller fysisiske eller psykiske funksjonshemninger. For å kunne delta i den etappen som er kalt cruise in company, må skuta minst delta også i en konkurranseetappe. Traineer (medseilere) kan delta i en eller flere etapper.

Skuteklasser

Skutene er delt inn i fire klasser:

 

Klasse A

Alle skværriggede skip ( fullrigger, bark, barkentine, brigg og brigantine) og alle andre fartøy med en lengde på mer enn 40 meter (LOA) uavhengig av type rigg. Lengde overall (LOA) er lengde mellom forreste ende av baug og bakerste punkt på akterstevn. Det inkluderer ikke baugspryd eller noen annen forlengelse av baug eller akterstevn.

 

Klasse B

Tradisjonelt riggede skip med en LOA på mindre enn 40 meter og med lengde i vannlinjen (LWL) på minst 9,14 meter og som ikke er skværriggere.

 

Klasse C

Moderne riggede seilfartøyer/seilbåter med en LOA på mindre enn 40 meter og med en LWL på minst 9,14 meter, og som ikke fører spinnaker seil.

 

Klasse D

Moderne riggede seilfartøyer/seilbåter med en LOA på mindre enn 40 meter og med en LWL på minst 9,14 meter, og som fører spinnaker seil.