Sagt om The Tall Ships Races:

Sørlandets største folkefest

Turistinformasjon

Kristiansand er Norges ferieby nr. 1

Sørlandsbyen Kristiansand ”yrer” gjennom hele sommeren. Med utallige muligheter, hviler Kristiansand på sydspissen av Norge og kan skilte med desidert best utsikt til Danmark, ville dyr og store kanoner.

Kvadraturen, selve bysentrumet i Kristiansand, ble anlagt av Kong Christian IV i 1641 og er helt kvadratisk – 1×1 km.

I det ene hjørnet av Kvadraturen ligger Bystranda, en fin sandstrand med badebrygger der du kan nyte sola og brisens sus i palmetrærne. Med sin beliggenhet er det kort vei for å ta en dukkert, eller bare se ut på havet. Vil du helt ut i skjærgården, kan du ta den populære badebåten fra havna og etter en kort og hyggelig sightseeing innta idylliske badeplasser i havgapet.

Posebyen overlevde bybrannen i 1892 og er i dag perfekt for en avslappende rusletur. Hvitmalte husvegger i kvadratiske linjer er en verneverdig idyll. Gå gjennom gatene og kjenn duften av bakst og hverdagsliv fra husene som i dag er hjem for mange kristiansandere.

Kultur og opplevelser går hånd i hånd med intime kafeer og forlokkende restauranter. En shoppingarena hvor du finner alt – fra de små koselige nisjebutikkene til de store globale kjedekonseptene. Alt på ett sted. Kristiansands hovedgate er gågaten Markensgate hvor det yrer av liv dag og natt. Butikkene og restaurantene ligger tett. Husk også at det finnes en rekke utrolig spennende sidegater som for eksempel Skippergata eller Dronningensgate. Alt er plassert innenfor et sentrum med korte gåavstander.

Se www.kvadraturen.no for oppdatert informasjon om alt som skjer i byen.

Kristiansand byr på yrende liv på og ved bryggekanten. På idylliske Fiskebrygga kan du «pille» reker og treffe sommergjester fra alle verdenshjørner. Båtlfolket har sin oase i pollen ved Fiskebrygga – stedet å se og bli sett. Her finner du kummer fulle av levende fisk og mulighet for smaksprøver. Ikke minst kommer du til dekket bord på et av de mange gode spisestedene med de herligste retter og utsikt til folke- og båtlivet på Norges riviera.

Kristiansand er grønt så langt øyet ser og føttene orker. Besøk et av byens parkområder. Wergelandsparken utgjør byens grønne hjerte. Ved foten av Domkirka slår blomstene rot og 20.000 sommerblomster gjør Kristiansand verdig merkelappen Norges blomsterby. Trolske og idylliske Ravnedalen med frodige vekster, svanedam og Cafe Generalen med deilig meny og tallrike konserter, skaper god stemning. I Baneheia finnes også et nettverk av små turstier, perfekt for små og store utflukter med bademuligheter. Så heis seilene og sett kursen mot Kristiansand – Norges ferieby nr. 1!

For mer informasjon, ta kontakt med

Kristiansand Turistkontor Rådhusgaten 6, 4511 Kristiansand

Tlf. +47 35 12 13 14

www.sorlandet.com

www.visitsorlandet.com

www.kvadraturen.no